Er din ægtefælle eller partner en finansiel bølle?

Er din ægtefælle eller partner en finansiel bølle?

Vær social 🙂

Bøller er ikke bare noget, man støder på i skolegården eller inden for NFL – mobning finder også sted i faste forhold.

Forskellen er, at denne form for mobning har med penge at gøre. Det hedder finansiel mobning, og det sker oftere, end du måske tror.

Grundlæggende om finansiel mobning

Grundlæggende om finansiel mobning Er din ægtefælle eller partner en finansiel bølleFinansiel mobning forekommer i et fast forhold, når den ene partner bruger sin magt eller indflydelse til at styre den anden økonomisk. Finansielle bøller bruge taktikker såsom:

  • at få sin partner til at føle sig skyldig over indkøb
  • at begrænse månedlige udgifter
  • at få sin partner til at vise kvitteringer for alle køb
  • at forhindre sin partner i at have kreditkort
  • ikke at lade sin partner købe ind alene
  • indførelse af ugepenge

Mens nogle af disse taktikker kan være til stede i relationer med sund kommunikation omkring økonomi, ligger forskellen I, hvordan kommunikationen opstår. Hvis den ene partner er i fuld, dominerende kontrol, er det sandsynligt, at vedkommende er en finansiel bølle.

1 ud af 10 amerikanere siger, at deres partner er en “finansiel bølle”.

En ny undersøgelse viser, at ét ud af ti par oplever “finansiel mobning” fra deres partner.

Hr. og fru Callahan har været gift i omkring fem måneder. De siger, at de på et tidspunkt var på vej mod økonomisk mobning.

“Jeg forsøgte at holde styr på vores økonomi, og så blev jeg sådan, at jeg sagde “Giv mig dine kvitteringer! Og jeg følte, at han følte, at jeg forsøgte at bestemme over ham, og jeg mente det virkelig ikke sådan,” sagde Lindsey Callahan.

“Jeg følte absolut, at der var tale om et spørgsmål om tillid,” sagde Eric Callahan.

Finansielle planlægger Derieck Hodges sagde, at andre par ligeledes har haft denne oplevelse.

“I masser af forhold er i reglen en dominerende person, der tager sig af de fleste beslutninger, der har med penge at gøre,” sagde Hodges.

Hodges sagde, at det ikke altid er en dårlig idé for én person at tage kontrol over finanserne, men han siger, at man skal passe på ikke at drive det for vidt.

Er din ægtefælle eller partner en finansiel bølle

“Der er tilfælde, hvor der er en ægtefælle, som er blevet mere end blot dominerende, de bliver næsten diktatoriske i den måde, de håndterer finanserne på, og det er nok ikke særlig sundt,” sagde Hodges.

Hr. og fru Callahan følger nu Dave Ramseys finansielle plan gennem Financial Peace University. De siger, at denne nye plan har ændret den måde, de ser på deres økonomi som et par.

“Vi har vores kuverter til kirkebøssen, dagligvarer, benzin…” sagde Lindsey Callahan, idet hun gennemgik parrets månedlige budgetteringskuverter.” Når pengene er væk, er det alt, hvad du kan bruge på det, så det er helt sikkert en god hjælp.”

Eksperter siger, at dette par er på rette spor med hensyn til at håndtere deres finanser.

“Man er begge nødt til at have indflydelse, og man er begge nødt til at lytte,” sagde Eric Callahan.

For disse nygifte betød deres økonomiske planlægning en ny måde at tænke på.

“Før ægteskabet, var det for mit vedkommende mig selv og kun mig selv, det drejede sig om. Med en anden person i mit liv, er vi nødt til at arbejde som et team, fordi hvis man ikke gør det, holder det ikke,” sagde Eric Hodges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + sixteen =