Hurtige tips til at male din bolig

Hurtige tips til at male din bolig

Vær social 🙂

At give din bolig et frisk lag maling er en af ​​de hurtigste og mest omkostningseffektive måder at forny dit hjem og få et helt nyt look. Det er let at gøre et stykke malerarbejde af god kvalitet – så længe du forbereder overfladen korrekt og bruger de rigtige værktøjer og produkter.

Hvilken type maling er bedst?

Der er to typer: oliebaseret maling (kendt for sin glans) og vandbaseret maling. I dag er der ingen grund til at bruge oliebaseret maling, når man maler et værelse. Moderne vandbaserede muligheder, som tørrer hurtigere og har mindre lugt, giver masser af glans og kan vaskes af. Som for lakeringer, kan du ikke fejle med en mat eller æggeskal finish på væggene og en satin finish på listerne. Når du køber maling, skal du sørge for at holde dig til mærkenavne. Billig maling kan give skuffende resultater.

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Hurtige tips til at male din boligDen generelle regel er en liter for hver 8-10 kvadratmeter areal. Det eneste du skal gøre er at måle væggene omtrentligt. Uanset antallet skal du købe en ekstra liter til touch-ups. Et nyt parti, der er blandet senere, vil måske ikke matche.

Skal jeg bruge grundmaling?

Der er intet behov for grundmaling, medmindre (1) du maler en lys farve over en mørk, (2) væggene er meget skjoldede, eller (3) væggene er plettet med spartelmasse fra lapning. I disse situationer vil en grundmaling skabe en jævn, neutral overflade, som din maling vil dække jævnt.

Hvilken rækkefølgen skal tingene gøres i?

  1. Gør fodlister rene og støv hjørnerne af loftet af.
  2. Påfør malertape.
  3. Læg afdækningsfilt ned.
  4.  “Skær” hjørner.
  5. Mal rummet fra top til bund: loftet, så væggene, så listerne.

Hvad med loftet?

Følg stort set samme teknik, der anvendes til vægge: Rul væk fra, hvor du står, og zigzag derefter tilbage mod dig selv, idet du arbejder i små, overlappende sektioner. Men prøv ikke på at male direkte over dit hoved, det er for svært at se, hvad du laver.

Ting du ikke vidste om maling

Du piller malertape af, efter malingen tørrer. Det er bedst at rive det af lige efter du maler, ellers kan tør maling komme af med tapen.

Rens dine pensler ved hver dags slutning. Hvis du ikke har afsluttet dit projekt, kan du pak dem ind i plastfolie og sikre dem med en elastik. Børsterne vil holde sig fugtig og klar til at gå i gang igen.

Den sidste gang, du malede dit hjems ydre var for femten år siden. Udvendig maling varer normalt kun ti år, før den begynder at vise sin alder.

Tips til at male din bolig

Du dypper penslen for langt ned i dåsen. Der er ingen grund til at dyppe den hele vejen ned til, hvor børsterne møder metallet. Dyp kun en tredjedel af vejen ned i dåsen, ellers vil du spilde malingen.

Du kommer det andet lag maling på for tidligt. Vi indrømmer det. Når det gælder maling, vil vi helst have tingene gjort lige per omgående. Men påførelsen af det vigtige andet lag, før det første lag tørrer fuldstændigt, vil ødelægge det hele (synlige penselstrøg, maling piller af osv.) Din maling vil vise dig, hvor lang tid, du skal vente mellem lagene, men hvis du vil være helt sikker, så vent 24 timer.

Du påfører for meget maling. Det kan synes som om, det ville være bedre bare at anvende bare at bruge t tykt lag til væggen og få det overstået… men det er sådan, malingen drypper og render. For at fordele malingen er det nødvendigt at rulle det overskydende af. Begynd med at dyppe din rulle i maling og flytte den i et “W ” mønster henover væggen. Gå derefter over det igen med overlappende bevægelser op og ned for at sprede malingen over væggen.

Du tror hvilken som helst pensel vil virke. En pensel kan ikke bruges til alt. Hvis du bruger latex-baseret maling, så køb syntetiske polyester og nylon pensler. Hvorfor? Fordi hårene i syntetiske børster vil falde ud, når de blandes med kompositter fundet i oliemaling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 + 20 =