Investeringstips fra Warren Buffett

Investeringstips fra Warren Buffett

Vær social 🙂

Warren Edward Buffett (født 30. august, 1930) er en amerikansk forretningsmagnat, investor og filantrop. Han er almindeligt anset for at være den mest succesfulde investor i det 20. århundrede. Buffett er formand, adm. direktør og hovedaktionær i Berkshire Hathaway og regnes konsekvent for at være blandt verdens rigeste mennesker. Han rangerede som verdens rigeste person i 2008, og som den tredje rigeste person i 2011. I 2012 udnævnte det amerikanske tidsskrift Time Buffett til en af verdens mest indflydelsesrige mennesker.

Warren Edward Buffett Investeringstips fra Warren Buffett

Warren Edward Buffett

Buffett kaldes “Troldmanden fra Omaha”, ” Oraklet fra Omaha” eller “Vismanden fra Omaha”, og er kendt for at gå ind for værdi-investering og for sin personlige nøjsomhed til trods for sin enorme rigdom. Buffett er også en bemærkelsesværdig filantrop, og har lovet at give 99 procent af sin formue til filantropiske formål, primært via Gates Foundation. Den 11. april, 2012, fik han konstateret prostatakræft, som han blev færdig med den vellykkede behandling af i september 2012.

I februar 2013 købte Buffett HJ Heinz med den private equity-gruppe 3G Capital for 28 milliarder dollars. 3G, et amerikansk-brasiliansk selskab, ejer også Burger King og en del af Anheuser-Busch InBev. Ifølge Time Magazine, har Buffett rost Heinz for at lave “velsmagende produkter” og for god ledelse i løbet af de sidste mange år.

I begyndelsen af ​​2013 blev Buffett udvalgt som nr. ​​15 på Forbes Magazines liste over “verdens mest magtfulde mennesker”.

Warren Buffett forudsiger et årti med “en masse nyt – dårligt nyt,” vedrørende en advarsel, han kom ud med i 1975

Warren Buffett seneste vigtigste kommentarer er gemt væk i tre afsnit på side 21 i hans årlige brev til Berkshire Hathaways aktionærer.

Det er en advarsel om offentlige pensionsordninger:

Lokale og statslige finansielle problemer accelererer, i vid udstrækning fordi offentlige enheder lovede pensioner, de ikke havde råd til. Borgere og embedsmænd har i reglen undervurderet den gigantiske finansielle bændelorm, der kom til verden, da der blev afgivet løfter, som var i modstrid med villigheden til at finansiere dem. Desværre forbliver pensionsmatematik i dag et mysterium for de fleste amerikanere.

Ligeledes spiller investeringspolitik en vigtig rolle i disse problemer. I 1975 skrev jeg en besked til Katharine Graham, daværende formand for Washington Post Company, om faldgruberne i pensionsløfterne og vigtigheden af ​​investeringspolitik. Dette memorandum er gengivet på side 118-136.

Investeringstips fra Warren Buffett

I løbet af det næste årti, vil du læse masser af nyheder – dårlige nyheder – om de offentlige pensionsordninger. Jeg håber, at mit memorandum vil hjælpe dig til at forstå nødvendigheden af ​​omgående afhjælpende foranstaltninger, hvor der er problemer.

Pensioner betegnes formelt som ydelsesbaserede pensionsordninger. Disse adskiller sig fra bidragsbaserede pensionsordninger som 401k’er i at arbejdsgiveren garanterer en bestemt pensionsydelse. 401k planer omfatter, på den anden side, intet sådant løfte; hvis investeringerne bag arbejdernes 401k planer går i vasken, har de problemer.

Finanskrisen kom med nedstyrtende aktivpriser og mange pensionsordninger faldt så dybt, at de nu er underfinansieret. Mange erhvervskunders pensionskasser red imidlertid aktiemarkedets rally tilbage til finansieret status.

Desværre synes de offentlige pensionsfonde at have langt flere problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 1 =